150_Boot_Product_Shots-2_1-Blundstone-Chelsea Boot

VORES PRODUKT

LAVET TIL AT HOLDE

Vi er stolte af kvaliteten af materialerne og de færdigheder, der kræves for at fremstille vores støvler. Robuste, holdbare og designet til at holde.

Genomtänkt design och innovation


Allt från sulteknik till sömmar, snören, läder och foder är noga genomtänkt och testat för att säkerställa att produkten klarar tidens påfrestningar. Från noga utvalt läder till dubbla sömmar för att minimera slitage - det säkerställer att våra produkter inte bara är härliga att bära, utan också är robusta och lämpade för sitt ändamål.

Vi granskar kontinuerligt vår design och våra materialval för att förstå hur material kan maximeras och produktionsspill minimeras. Vi uppmuntrar alla leverantörer och partners att investera i innovation och miljövänlig produktion.

Medveten konsumtion

Vi designar inte bara produkter för att de ska hålla länge, utan också för att se till att vi använder material effektivt och minimerar spill där det är möjligt.

Genom detaljerade processer säkerställer vi att maximal avkastning kan uppnås på varje läderbit för att minska spillmaterial.

Noggrant utvalda material

Vi har ett nära samarbete med Leather Working Group (LWG), det högsta kontrollinstitutet för hållbara metoder inom läderindustrin, för 95 % av våra läder. LWG är ett viktigt kontrollinstitut för hela vår bransch när det gäller miljöbedömning, revisionsprotokoll, klassificeringssystem och tredjepartstjänster. LWG uppmuntrar också leverantörer i tidigare led att förbättra sina egna produktionsmiljöer och kvalitetsarbeten.

Vi testar olika miljövänliga garvningsprocesser för att minimera vattenförbrukningen, med målet att använda vattenfria metoder.

Djurens välbefinnande är av högsta prioritet och vi säkerställer att våra partners behandlar djuren på ett respektfullt och humant sätt.

Återvunnet och återvinningsbart

Exempel på hur vi maximerar användningen av återvunnet material är att återföra restmaterial från våra gummistövlar tillbaka till tillverkningsprocessen. En del av restmaterialet från PVC-tillverkningen bearbetas så att 10 ton inte hamnar på avfallsbehandlingsplats varje år, utan i stället återvinns till komponenter i trädgårdsslangar.