Hur du tar hand om dina Blundstone Chelsea Boots

Mand der plejer et par Blundstone

Blundstone boots är kända för sin robusthet och tidlösa design. De är det perfekta valet när du vill ha stil och hållbarhet i ett. Men för att dina Blundstone chelsea boots eller skyddsskor ska fortsätta vara dina trogna följeslagare i många år till är det avgörande att ge dem rätt vård. Här är tre enkla steg för att förlänga livslängden på dina Blundstone-stövlar.

Steg 1: Rengör och låt dem torka naturligt

Det första steget för att bevara dina stövlar är att ta bort all smuts och damm från ytan. Du kan använda en mjuk borste eller en fuktig trasa för att göra detta. Det är viktigt att undvika att använda starka tvättmedel då de kan skada lädret. När smutsen har tagits bort, låt stövlarna lufttorka. Placera dem där de inte utsätts för direkt solljus eller värmekällor, eftersom det kan torka ut lädret och försämra dess kvalitet.

Steg 2: Applicera rätt lädervård

För att behålla lädrets smidighet och skydda dina stövlar från skadliga element, rekommenderas att du använder rätt lädervårdsprodukter. Skinnstövlar kräver omsorg för att behålla sitt eleganta utseende. Blundstone erbjuder lädervårdsprodukter speciellt framtagna för att bibehålla kvaliteten och karaktären på dina Blundstone-stövlar.

Blundstone erbjuder Waterproof Spray och Renovating Cream. Waterproof Spray skyddar skor mot vatten och fläckar. Den snabbtorkande sprayen är lämplig för användning på alla typer av stövlar, inklusive nubuck, mocka och allt annat läder. Renovating Cream återfuktar och vårdar dina stövlar och förhindrar att lädret torkar ut. Krämen hjälper till att bevara färgen och finishen på dina stövlar. Om du använder skokräm för första gången rekommenderas det att börja med en liten mängd på baksidan av stöveln för att kolla efter färgförändringar eller förändringar i utseende. Detta säkerställer att du är nöjd med resultatet innan du fortsätter att ta hand om hela kängan. Renovating Cream finns i färgerna Rustic och Black. Se till att du väljer den kräm som matchar färgen på dina stövlar.

Steg 3: Applicera lädervårdsprodukten korrekt

När du är redo att använda lädervårdsprodukten, använd en putsduk eller en borste. Applicera en liten mängd kräm på ytan av stöveln och arbeta in den i lädret med cirkulära rörelser. Detta hjälper till att dra in vårdprodukten i lädret och skydda det från skador och uttorkning.

Kom ihåg att regelbunden vård är nyckeln till att förlänga livslängden på dina läderstövlar, oavsett om de är herr- eller damskor. Genom att följa dessa enkla steg och använda de rekommenderade vårdprodukterna kan du säkerställa att dina stövlar håller sig i toppform i många år.

Slutligen rekommenderar vi att du använder vår Waterproof Spray, som lämplig för användning på alla typer av stövlar, inklusive nubuck, mocka och alla andra läder.

För att se alla våra vårdprodukter samt fotsulor och stövelskydd kan du se utbudet under huvudmenyn Tillbehör.